Mindfulness Coaching

desc

Individuele Mindfulness coaching, ook wel non duale coaching genoemd, helpt je omgaan met (negatieve) emoties, bewustere beslissingen te nemen en te vertrouwen op je eigen kracht en zelfvertrouwen.

Werkstress, burn out en algehele ontevredenheid over het (werkende) leven komen steeds vaker voor. Wat we prettig vinden, willen we krampachtig vasthouden. Wat we als onaangenaam ervaren willen we zo snel mogelijk opgelost hebben. Aandacht voor onderliggende gevoelens van ontevredenheid, die door onze haast naar geluk vaak worden genegeerd, is essentieel voor het ervaren van meer geluk in leven en werk.

Mindfulness coaching helpt je met aandacht en vooral acceptatie te zijn met wat er hier-en-nu voor jou van belang is. Hierdoor ontstaat ruimte voor heling in onaffe zaken, waardoor je een stabiel, gelukkig en relaxt persoon te zijn.

Mindful coaching informatie

Aanpak
Kosten
Aanmelding
 • Thich Nhat Hanh, een redelijk bekende leraar in de wereld van Mindfulness en meditatie, stelt: "NO MUD, NO LOTUS".
  Als je kunt zijn met het licht én de schaduw in jezelf en in wijsheid zo kunt handelen dat je aan alle aspecten van jezelf op constructieve wijze ruimte geeft, ontdek je de ruimte tussen alle turbulentie. Juist in die ruimte vind je de rust waar we vaak naar verlangen.

  Dit wordt verbeeld in de vertelling van de 2 pijlen soetra:
  De eerste pijl die ons raakt is een fysieke pijn of primaire emotionele pijn zoals het verlies van een geliefde. Als mens zijn we geneigd om een tweede pijl te schieten op de wond in onszelf. Deze tweede pijl is de emotionele reactie op de eerste pijn. De eerste pijl is onvermijdelijk: het maakt deel uit van het leven wat zich kenmerkt door geboorte, geluk, verlies, ziekte en dood. De tweede pijl weerspiegeld hoe we ons verhouden tot ons leven. Het is hoe we er zelf mee omgaan en daardoor vaak niet onvermijdelijk. De laatste jaren spreken boeddhistische leraren steeds vaker over een derde pijl die we op onszelf richten: de pijl die staat voor schaamte over wie en hoe we zijn, waardoor we nog verder van onszelf raken. Het is op het vlak van de 2e en 3e pijl dat Mindfulness haar toegevoegde waarde vindt. Het wordt soms uitgedrukt in het aforisme - pijn is onvermijdelijk; lijden is optioneel.

  Mindfulness ofwel non-duale coaching biedt ruimte om te zijn met jezelf in relatie tot je omgeving (werk, studie, gezin, samenleving). Het is een krachtig middel tot groei en helpt bij situaties als ontevredenheid, verdriet, burn out, omgaan met verlies of afscheid enz. We werken vanuit de Mindfulness en Compassie trainingen met praktische meditatie en visualisatie oefeningen gericht op de situatie. Voorbeeld hiervan is "The RAIN of self compassion" methode van Tara Brach. Andere praktische methoden die kenmerkend zijn voor de aanpak zijn ontspanning, zelf-massage, creatieve expressie, inquiry volgens Insight Dialogue, vergroten lichaamsbewustzijn, journaling en andere visualisatie en meditatie technieken. Er is veel ruimte voor stilte en ontspanning. Waar nodig worden technieken uit de Gestalttherapie toegepast om meer inzicht te realiseren in wat er hier-en-nu op de voorgrond komt.

  Mindful of non-duale coaching begint altijd met een intakegesprek waarin we samen uw situatie en coach doelen inventariseren. Tevens onderzoek ik in dat gesprek of coaching voor uw wel geschikt is. In principe geldt dat Mindfulness heilzaam kan zijn, maar het is geen vervanging voor psychotherapie. Als Gestalttherapeut ben ik gedegen geschoold om deze afweging in overleg met u te maken en samen te bepalen ofwel coaching danwel Gestalttherapie voor u geschikt is.

 • De kosten voor Mindful coaching / non-duale coaching bedragen voor particulieren bedragen € 75,- per sessie van max 1.15 uur.
  Voorafgaand is er altijd eerst een intakegesprek om uw leerdoelen en leerbehoefte goed af te stemmen.

  Alle kosten worden steeds direct na afloop per pin voldaan.

  Voor bedrijven of instellingen en in-company begeleiding van werknemers of management geldt een afwijkend tarief. Informeer naar de mogelijkheden als u hier belangstelling voor heeft.

  Mindful coaching te kostbaar voor u?
  In overleg is het mogelijk om meerdere sessies in 1x in te kopen. U krijgt dan 10% korting. Ook is het mogelijk om klantkorting te ontvangen als u een nieuwe klant aanbrengt. U krijgt dan 1 sessie gratis. Ook is het mogelijk om in duo's te werken. De kosten bedragen in dat geval € 50,- per persoon.

  Incidenteel is er ruimte voor een lager tarief voor de minder draagkrachtigen onder ons die duidelijk veel baat hebben bij mijn begeleiding.

 • Voor wie?
  Mindful coaching is voor alle leeftijden geschikt, maar is geen therapie of vervanging daarvan. Indien u daarin geinteresseerd bent kan ik u als Gestalttherapeut daarbij van dienst zijn. Graag verwijs ik u dan door naar mijn website over Gestalt psychotherapie.

  JA, ik wil graag Mindful coaching!
  Aanmelding of meer informatie kunt u inwinnen door contact op te nemen via het contactformulier.